En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Kambodsja
En livslang forpliktelse

En livslang forpliktelse

2012-01-03
- Det er ikke lett å få penger til å lage en barnehage. Det er ikke lett å få ungene til å komme. Men vi er forpliktet til å jobbe for å få til dette (Ti Tsjien)

Dette er ordene til Ti Tsjien (60). Han er en av medlemmene i landsbykomitéen i Kantout Proun i Kambodsja. Sammen med seks andre medlemmer er de valgt ut av lokalsamfunnet til å lede barnehageprosjektet som de bygde ifjor med støtte fra Misjonsalliansen.

Eierskap viktig

Misjonsalliansen søker å maksimere lokalt eierskap i alt vi gjør. Det krever tålmodighet fra alle involverte, fordi det kan ta tid å få med alle på laget når et prosjekt skal settes i gang. I 2010 bygde Misjonsalliansens lokale partner KADRA (Khmer Association for Development and Rural Appraisal) to barnehager sammen med to ulik landsbyer.

Begge disse to er nå i full drift. Samtidig som Misjonsalliansen stilte midler til disposisjon for selve byggene og kursing av lærere fra landsbyene, blei det etablert egne landsbykomitéer for å sikre at førskolelærerne fikk lønna si og at barnehagene blei vedlikeholdt. Dette har vært en utfordrende veg, siden ikke alle har følt seg like forpliktet til å bidra fra landsbyene.

Forpliktelse

Lederen i KADRA heter Sovanna, og han sier han er fornøyd med samarbeidet med barnehagekomitéen så langt i år. Han understreker samtidig at anstrengelsene med utdanning ikke stopper i 2011: - Arbeidet med utdanning tar aldri slutt, utdanning for barna våre er en livslang forpliktelse!

En livslang forpliktelseForpliktet: Leder i Barnehagekomitéen, Ti Tsjien, i landsbyen Kantout Proun appellerer til de frammøtte om arbeidet med barnehagen.
Powered by Cornerstone