En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Kambodsja
Bente og Knut - hvem skal ut?

Bente og Knut - hvem skal ut?

Et møte med KambodsjaLives framtid
2010-08-09
De danser og dikter, og nå skal de drive med fattigdomsbekjempelse på heltid. Møt de nye utsendingene Bente og Knut Iversen Foseide.

Hva er det dere har begitt dere ut på?
- Det er ikke godt å si før vi har kommet i gang, sier Bente. – Det blir ei lang reise. Det er nok det sprøeste vi har gjort så langt, men samtidig det mest riktige. Det føles absolutt veldig riktig, og vi gleder oss veldig til å reise ut og begynne arbeidet.

Hvorfor Kambodsja og ikke Vestlandet, hvor dere kommer fra?
- Vi bor alle i samme verden, da er det naturlig å også søke utover til våre naboer. Arbeidet som gjøres av Misjonsalliansen i Kambodsja som vi skal gå inn i etter Andreas og Lina er veldig viktig for mange, og da kan Vestlandet vente, smiler Knut.

Har dere hatt lyst til å gjøre dette lenge?
- Vi har snakket om å reise ut siden vi blei sammen. Vi har bodd i utlandet hver for oss i tidligere perioder, så det å få reise sammen og bo ute så lenge blir ekstra bra.

- Hva har dere drevet med fram til nå?
Vi har vokst opp i Romsdalen, har reist rundt omkring sammen og aleine, og begynte å slå rot i Oslo helt til stillingsannonsen fra Misjonsalliansen dukket opp.

- Jeg har studert en del, tatt fag i filosofi og sammenlignende politikk i Bergen og Montreal i Canada, forteller Bente. – Så hadde jeg et fantastisk år på Hald internasjonale senter der jeg jobba for Strømmestiftelsen i Peru i 7 måneder. Etter det flytta jeg til Oslo for å begynne på en master i freds- og konfliktstudier. Der traff jeg Knut og har vært i Oslo siden. De to siste åra har jeg jobba som informasjonsrådgiver i KrFU.

- Jeg har levd det gode liv som student, og jobba en del ved siden av, blant annet på et barnehjem i Bolivia, sier Knut. – Jeg har studert kristendom på MF og pedagogikk på universitetet i Oslo i noen år. Også var jeg utvekslingsstudent et halvt år i Dar es Salam i Tanzania og tok feltarbeid i Colombia i forbindelse med masteren i utdanning og utvikling. Nå er jeg klar for å flytte på meg og begynne å jobbe på fulltid.

Hobbyer?
Bente: Jeg liker veldig godt å danse, alt fra salsa til funk, jeg liker å gå på turer i marka eller fjellet, og så digger jeg å reise.
Knut: Friluftsliv, reising og diktskriving.

Er dere glad i elefanter og massasje?
Begge: Vi er glad i frie elefanter i sine rette element og massasje som ikke gjør vondt, noe som det kanskje gjør i Kambodsja?

Har dere tatt Kambodsja-testen? (det vil si å å kræsje med moped, men bare holde maska og helst fortsette å smile til vedkommende som kjørte inn i dere)
- Jeg har kræsja både med meg selv, med trehjulssykkel og bil, alle gangene har snurtheten meldt seg, ler Knut, så øving må til i Karl Johans gate de neste ukene.

- Har hørt visse rykter om trafikken i Phnom Penh ja, flirer Bente. – Jeg kan ikke si at jeg gleder meg til akkurat den biten. Det eneste jeg har kræsja med er ei handlevogn. Den var heldigvis tom…

Hva skal dere gjøre i arbeidet i Kambodsja?
- Vi skal bidra til å løfte mennesker ut av fattigdom gjennom å arbeide med utdanning på ulike måter i samarbeid med kambodsjanske krefter. Vi skal være rådgivere i prosjektene som drives, og så skal vi formidle informasjon til alle støttespillerne hjemme i Norge. Det er også en viktig del av jobben.

Hvor lenge blir dere?
- Vi reiser ut for fire år, kanskje blir det lenger også? Langsiktighet er bra i arbeid med utvikling og fattigdomsbekjempelse, det er de skjønt enige om.

Hva tenker dere om å jobbe og leve så tett med hverandre, nesten 24 timer i døgnet? Vil dere takle det, eller blir det bråk?
- Vi tror det blir spenstige situasjoner og øyeblikk som vi får brynt oss på ekteskapsmessig, og at både gode og irriterende sider dukker opp med forsterkende effekt. Spørsmålet er ikke om vi vil takle det, spørsmålet er hvordan! Det er her læring ved erfaring kommer inn i bildet:)

3 sterke sider hos din ektefelle:
- Knut er veldig snill, omsorgsfull og utrolig kjekk
- Bente er engasjert, ærlig og sporty!

Avslutningsvis, hva gleder dere dere mest til med denne nye jobben og tjenesten som utsendinger for Misjonsalliansen?
- Å møte ulike mennesker, bruke fagene våre og å lære å kjenne en ny kultur og et nytt land, sier Bente og Knut.

Konklusjon
Og konklusjonen fra KamodsjaLives reporter er: Bra folk, bra engasjement – Her har Misjonsalliansen og KambodsjaLive vært heldige! Bente og Knut – begge skal heldigvis ut!

Intervjuer: Andreas E. Eidsaa

Folk
Powered by Cornerstone