En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Kambodsja
Lok Lak til Tsjilimiddag?

Lok Lak til Tsjilimiddag?

2012-03-01
Tsjilimiddag 2012 står for døra, og vi heier på de som snart vil gå i gang med å lage mat og invitere gjester til inntekt for misjonsprosjektene her i Kambodsja. Her er ei oppskrift på retten Lok Lak.
Lok Lak er en av de mest utbredte lønsj- og middagsrettene i Kambodsja. Den er tilgjengelig i omtrent hver eneste restaurant i by og land her. I all hovedsak består Lok Lak av steikt biff, som ligger dandert på et teppe av tomat og løkringer og store salatblad. Sammen med kokt ris og et steikt speilegg på toppen utgjør retten et fullverdig måltid. Som et snertent - og valgfritt - tilbehør er stekte potetbiter. Nedenfor er et utgangspunkt for oppskrifta. Det er rom for å improvisere slik du vil ha din egen Lok Lak:-)

Ingredienser til rundt fire personer

1/2 kilo oksekjøtt

1 stk sitron

1 spiseskei pepperkorn

1 spiseskei sukker

1 spiseskei salt

1 spiseskei østerssaus

1/4 kopp med soyasaus

1 stk kvitløk

Valgfritt: Poteter

Peppersaus

- 1/2 teskei sukker
- 1/2 teskei salt
- 1/2 teskei knust svart pepper

- 1/2 teskei knust kvitløk
- og 1/4 skei med skvisa sitron

 

Metode

1. Marinér kjøttet med soyasaus, sitron, pepper og østerssausen for sirka 30 minutter. 

2. Varm opp steikepanna og putt på litt olje. Brun/steik kvitløken til den er gyllenbrun.

3. Putt på kjøttet og vokk alt i 5-8 minutter. Putt inni resten av marinaden

4. La sausen tjukne for ei stund og skru deretter av varmen

Servering

Lok Laken serveres på toppen av salaten, i tillegg til tomaten, løkskivene og agurkskivene. 

God Tjsilimiddag:-)

Powered by Cornerstone