En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Kambodsja
Ål og Pi møtes

Ål og Pi møtes

2012-01-23
Bente og Tor fra Ål kommune vant fjorårets vervepremie i Misjonsalliansen. Det innebar å velge et av landene vi arbeider i, og de valgte Vietnam og Kambodsja. For et knippe dager siden blei de med ut til landsbyen Kandom Pie for å lære mer om våre diakonale misjonsprosjekter. Turen gjorde inntrykk.

De kom fra Ål i Hallingdal til Kambodsja, og om avstanden var lang i kilometer, kom de godt overens med flere av innbyggerne i landsbyen Kandom Pi. I løpet av de to dagene vi var ute i felt, besøkte de utviklingskomitéen i landsbyen, og hadde en lengre samtale med flere av de. Sittende i ei bambushytte med palmeblad som tak, lærte de mer om hvordan mange i landsbyen har deltatt i utviklingsprosjektene.

Det er den lokale organisasjonen KADRA som har lagt til rette for både deltakelse og den nære oppfølginga av Misjonsaliansens diakonale arbeid i Kandom Pi. Bygging av lokalt lederskap er en svært viktig nøkkel til at endringene i landsbyen skal være varige endringer. Ål og Pi møtesBente og Tor Sletten kikker ut over rismarkene sammen med utsending Bente, ved Kandom Pi landsby sørøst i Kambodsja

Bente og Tor forteller at turen har gjort inntrykk. - Det var sterkt å være i landsbyen og spise lønsj med lokalbefolkninga, forteller de. Bente sier at det også er vanskelig å være gjest i landsbyer slik som denne gangen i Kandom Pi: - Vi er representanter for de rike. Hvordan skal vi takle det, spør hun retorisk, og føyer til at smilene hun møtte i Kandom Pi og de andre landsbyene de besøkte gjorde inntrykk. Inntrykk som vil vare lenge etter returen til sin egen landsby i Ål i Norge?

Powered by Cornerstone