En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Kambodsja
Ja til grønn forvaltning

Ja til grønn forvaltning

2011-11-28
En kikk i kambodsjanske aviser gir et inntrykk av et land i rask økonomisk utvikling. Det betyr stadig økt press fra mennesker og natur i hele Kambodsja. Det betyr også at folk flest som bor nærmest naturen på landet, i dette tilfellet 80% av landets 14.8 millioner innbyggere, kjenner spenningene mest.

Derfor arrangerte Misjonsalliansen i forrige uke kurs med alle våre lokale partnere om lokal bærekraftig forvaltning. Tilsammen 15 deltakere fra våre fire lokale partnere hadde kommet for å lære mer om grønt forvalterskap med menneskets forhold til naturen var hovedfokuset.

En sentral del av opplæringa dreide seg om å endre holdninger i lokalsamfunnet med hjelp av fargerike bilder og tegneserier. Disse skal brukes til å skape samtaler om hvordan vi best kan forvalte naturen rundt oss, og samtidig leve godt av hva den gir oss. 

Ei av deltakerne, Sophaly, arbeider som organisator av utviklingsarbeidet hos Misjonsalliansens samarbeidspartner OREDA i Kampot. Hun vil ta med kunnskapen videre til landsbyene vi arbeider med. - Det har vært en løsningsorientert tilnærming, og det vil derfor fungere godt når vi tar med disse kunnskapene til der vi er. Siden bildene og samtalene de skaper ikke har negative forhold som utgangspunkt, men løfter fram enkle grep som alle kan gjøre i hverdagen sin tror jeg dette vil bidra til endringer i de seks landsbyene vi er i, avslutter hun før hun setter seg opp på motorsykkelen som skal bringe henne tilbake til Kampot. 

 

Powered by Cornerstone