En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Kambodsja
Mrs Chan Tha blir landsbyleder

Mrs Chan Tha blir landsbyleder

2011-05-20
Mrs Chan Tha er valgt som leder i landsbykomiteen i sin landsby i Kambodsja. - Jeg er veldig fornøyd med å jobbe for lokalsamfunnet mitt og se at folk får det bedre. Nå er det mindre sykdom, vold og andre problemer, sier Mrs Chan som nå også er assisterende landsbyleder.
Valgt til utviklingsleder

Mrs Chan Tha blir landsbylederChan må jobbe mye som assisterende landsbyleder. Mrs Chan Tha bor i landsbyen Svay Pork i provinsen Kompong Speu. Hun er 31 år gammel og har fire barn. Selv er hun bonde, mens mannen arbeider i bygningsbransjen. Da det skulle være valg til landsbykomiteen i landsbyen ble Mrs Chan nominert til å bli leder og bidra til utviklinga til landsbyen. Valget var initiert av Misjonsalliansen sin lokale partner.

- Jeg ble valgt som en av fem ledere, og er dedikert til å gjøre utviklingsarbeidet på en god måte, sier Chan.

Mobiliserer andre

Hun forteller at hun er er veldig opptatt med jobben i landsbykomiteen: Noen ganger må jeg jobbe på kveldene for å få folk til og komme på møter og for å mobilisere bidrag til noe vi skal gjøre i lokalsamfunnet. Det kan være  vanskelig å få folk til å bidra fordi de ikke ser fordelene ved arbeidet og de kan vere uvennlige mot meg. Men jeg bare smiler og fortsetter å jobbe til jeg ser resultater, sier målbevisste Chan.

Assisterende landsbysjef

Senere, da kommunesjefen samla hele landsbyen til møte, skulle ny assisterende landsbyleder velges. Igjen ble Chan utnemnt.

- I den nye jobben som assisterende landsbyleder er jeg enda mere opptatt,men jeg er veldig takknemlig for muligheten jeg og lokalsamfunnet mitt har fått gjennom Misjonsalliansen, sier Chan.

Opprettelsen av landsbykomiteer  har resultert i at flere landsbybeboere tar lederskap i landsbyen, også kvinner. Slik blir medlemmene selv med på å styre utviklinga i lokalsamfunnet sitt og blir ledere og rollemodeller for andre.

 

Powered by Cornerstone